Categorie├źn
Gezien in het nieuws Nieuws

Astronaute Sally Ride overleden

Afgelopen maandag 23 juli is de eerste vrouwelijke astronaute Sally Ride overleden. Op 18 juli 1983 was zij op een zes dagen durende missie naar de ruimte en werd zo de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte.

Sally Ride werd geboren in 1951 en volgde haar opleiding Engels en Scheikunde aan de Stanford University. In 1978 reageerde ze op een advertentie in de landelijke krant van de NASA om rekruten te zoeken voor het ruimteprogramma en werd ze toegelaten bij de NASA. Ride werkte voornamelijk op de grond, maar ze heeft ook twee ruimtemissie’s volbracht. Bij de eerste ruimtemissie was ze ruim zes dagen in de ruimte. Ze was na haar tweede missie bezig met het trainen voor een derde, maar deze heeft ze nooit volbracht omdat in 1986 de ramp met de Space Shuttle Challenger plaatsvond. Na deze ramp heeft Ride meegeholpen aan het presidentieel onderzoek naar de ramp. In 1987 bee├»ndigde ze haar loopbaan bij de NASA en keerde ze terug naar de Stanford University. Op 23 juli 2012 overleed zij aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *