Warning: Creating default object from empty value in /home/harmke/domains/753bc.nl/public_html/wp-content/themes/deliciousmagazine/functions/admin-hooks.php on line 160

Scheepswrakken bij de Atheense kunst gevonden

Aan de kust vlakbij Athene hebben archeologen wrakken gevonden van zes eeuwenoude schepen. De schepen werden gevonden in het waarschijnlijk belangrijke vaargebied tussen het noorden van het eiland Makronisos en de kust van het vasteland bij Thorikos. Vier van de wrakken werden gevonden bij de kust van Makronisos en ze bevatten een lading met amfora’s afkomstig uit Sicilië, Rhodos en Noord-Afrika. Van de andere twee schepen was er ook één gevuld met amfora’s. De andere vervoerde bouwmaterialen.

Archeologen schatten dat de leeftijd van de schepen ligt tussen de tweede eeuw voor Christus en de vierde eeuw na Christus. De schepen liggen rond de 40 meter diep en lijken goed behouden.

 

Tags: , , , ,

Nog geen reacties

Laat een reactie achter