Categorie√ęn
Gezien in het nieuws

Vondsten uit het mesolithicum in Koewacht

Afgelopen vrijdag 20 juli kwamen de resultaten van het onderzoek, dat door de archeologen van de Werkgroep Archeologie Nederland is verricht, naar buiten. Op een akker werden stukken vuursteen, krabbertjes en kleine mesjes ¬†gevonden, die aanduiden dat het Zeeuwse dorp Koewacht zo’n elf duizend jaar geleden tijdelijk bewoond was door rondtrekkende jagers. Vaak bleven deze groepen mensen maar korte tijd op een bepaalde plek en daarom werden er steeds kleine kampementen opgetrokken. Van deze kampen wordt vaak niet veel teruggevonden en daarom zijn de vondsten belangrijk, omdat het toch bewijs levert voor de prehistorische bewoning in een bepaald gebied.

Hoewel het tienjarig durende onderzoek is afgesloten, denken de archeologen nog meer sporen te kunnen vinden. Het is nog niet bekend of daar ook een nieuw onderzoek voor wordt ingesteld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *