Categorie├źn
Kijktip

Kijktip: Het vroege Christendom

De afgelopen weken heeft de Evangelische Omroep de BBC-serie ‘A History of Christianity’ uitgezonden. In deze serie wordt verslag gedaan van het onderzoek van Diarmaid MacCulloch naar de oorsprong en ontwikkeling van het Christendom.Voor zijn onderzoek bezocht MacCulloch in 3 jaar tijd 21 verschillende landen, die relevant waren voor zijn onderzoek. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de productie van deze documentaire. Deze serie bestaat uit zes delen, waarin steeds een ander onderwerp wordt belicht. Uiteindelijk is het doel van de documentaire en van het onderzoek van MacCulloch, professor Kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Oxford, laten zien hoe een kleine Joodse sekte uiteindelijk is gegroeid tot de grootste religie van de westerse wereld.

In de eerste aflevering van de serie gaat men terug naar de eerste oorsprong van het Christendom.┬áHieronder kunt u de eerste uitzending van ‘A History of Christianity’ bekijken.
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *