Categorieën
Gezien in het nieuws

Romeins schip gevonden in Italië

Aan de Italiaanse kust bij het stad Varazze vlakbij Genova is een Romeins handelschip gevonden, aldus de Italiaanse krant La Repubblica. Het was al zo’n tachtig jaar bekend dat er iets in de zee lag, omdat regelmatig Romeinse artefacten in de netten van vissers terecht waren gekomen. Dit jaar is daarom begonnen aan een archeologisch onderzoek met duikers van de politie.

Het gevonden schip lijkt goed geconserveerd. Ook zijn er verschillende kruiken boven water gekomen. Geschat wordt dat er circa 200 kruiken op het schip aanwezig waren en dat deze gevuld waren met graan, olie en wijn. Deze kruiken bewijzen dat het schip een handelsschip betreft en archeologen hopen met deze vondsten meer informatie te verwerven over de Romeinse handel tussen de Romeinse provincie Hispania (het huidige Spanje) en de Italiaanse vasteland.

Het schip komt mogelijk uit de eerste eeuw voor Christus en voer tijdens de heerschappij van Keizer Augustus. Omdat het schip zo goed bewaard is en een groot aantal artefacten bevat, wordt het beschouwd als een zeer belangrijke archeologische vondst.

Bron: Varazze, un tesore in mare ritrovata nave del primo secolo – La Repubblica (06-08-2012)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *