Categorieën
Kijktip

Documentaire: De orthodoxe kerk

De Oosters-orthodoxe Kerk is met meer dan 150 miljoen leden in Rusland en Oost-Europa één van de belangrijkste stromingen van de Christelijke Kerk. In deze documentaire kan men zien hoe de oosterse-orthodoxie afwijkt van de voor ons gebruikelijke rituelen uit de katholieke en protestantse kerk. De onderstaande aflevering is één deel van de zesdelige BBC-serie ‘A History of Christianity’. In deze serie wordt verslag gedaan van het onderzoek van Diarmaid MacCulloch naar de oorsprong en ontwikkeling van het Christendom.Voor zijn onderzoek bezocht MacCulloch in 3 jaar tijd 21 verschillende landen, die relevant waren voor zijn onderzoek. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de productie van deze documentaire. Deze serie bestaat uit zes delen, waarin steeds een ander onderwerp wordt belicht. In de twee vorige afleveringen zijn het vroege Christendom en het katholocisme al aan de beurt geweest. Uiteindelijk is het doel van de documentaire en van het onderzoek van MacCulloch, professor Kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Oxford, laten zien hoe een kleine Joodse sekte uiteindelijk is gegroeid tot de grootste religie van de westerse wereld.

Bekijk hieronder het derde deel van de documentaire over de Oosters-orthodoxe Kerk.
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *