Categorieën
Kijktip

Documentaire: de Reformatie

De BBC-documentaire  ‘A History of Christianity’ is inmiddels enkele weken geleden uitgezonden door de Evangelische Omroep. Van deze documentaire waarin verslag wordt gedaan van het onderzoek van Diarmaid MacCulloch naar de oorsprong en ontwikkeling van het Christendom, plaatsen wij nu het vierde deel op de website. De serie bestaat uit zes delen, waarin steeds een ander onderwerp wordt belicht en in deze vierde aflevering vertelt MacCulloch over de Reformatie. Vanuit de Amerikaanse Amisch-gemeenschap grijpt de professor Kerkgeschiedenis van de Universiteit van Oxford terug op het ontstaan van het Protestantisme binnen een katholiek Europa.

Hieronder kunt u het vierde deel ‘de Reformatie: het individu voor God’ bekijken. Klik op één van de onderstaande links om de vorige afleveringen te bekijken:

  • Documentaire: Het vroege Christendom
  • Documentaire: Het katholicisme
  • Documentaire: De orthodoxe kerk

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *