Categorieën
Gezien in het nieuws

Nieuwe geschiedeniswebsite Bergeijk

Een website voor mensen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuurhistorie van Bergeijk,Riethoven, Westerhoven, Luyksgestel, Borkel en Schaft en Dommelen.
Op de site is is informatie te vinden over archeologie, oorkonden cijnsboeken, schepenbankprotocollen, genealogie en de Teuten. Er staan veel documenten op die nergens anders te vinden zijn, wat de site uniek maakt.

Schepenbankprotocollen zijn opnieuw getypt, deze Bergeijkse protocollen geschreven in 1596 tot 1800 waren ter inzage beschikbaar bij het Regionaal Historisch centrum in Eindhoven. Eén van de vrijwilligers heeft van de pagina’s foto’s gemaakt, het materiaal zelf was te broos om nog uitgeleend te worden. Van deze foto’s zijn later samenvattingen gemaakt. Dit was één van de redenen om de website te gaan maken. Materiaal wat anders niet beschikbaar is voor publiek is nu, via de website, voor iedereen toegankelijk.

www.geschiedenisbergeijk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *