Categorieën
Gezien in het nieuws

Keizerlijke munten

2000 jaar geleden overleed keizer Augustus, daarom is 2014 het Augustusjaar voor het Rijksmuseum van Oudheden.

Een mini-exposite laat van 7 maart – 9 november 2014 een verzameling keizerlijke munten zien. De munten zijn geleend van De Nederlandse Bank Amsterdam.

Tijdens de regeringsperiode van keizer Augustus werd door hem een nieuw muntstelsel gecreëerd, dat geschikt was voor een groot wereldrijk. Ook kleinere aankopen kon men er vanaf dat moment mee betalen.

Munten waren in die tijd niet alleen een betaalmiddel maar werden ook voor keizerlijke propaganda in gezet. Op de munt werd beeltenis van de keizer zeer positief afgebeeld, zoals keizer Augustus wilde dat anderen hem zagen: een overwinnelijke heerser die ook vrede en welvaart in het Romeinse Rijk bracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *