Warning: Creating default object from empty value in /home/harmke/domains/753bc.nl/public_html/wp-content/themes/deliciousmagazine/functions/admin-hooks.php on line 160

Opening Domunder


Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/harmke/domains/753bc.nl/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor-gd.php on line 454

De afgelopen maanden hebben archeologen onder het Domplein in Utrecht opgravingen gedaan. In de ondergrondse tour Domunder kunnen bezoekers een beeld krijgen van de geschiedenis van Utrecht van de afgelopen 2000 jaar. Over 3 jaar moeten alle opgravingen hebben plaatsgevonden.

Vandaag wordt het bezoekerscentrum Domunder, dat onder de grond gevestigd is, geopend en zal vele duidzenden bezoekers gaan trekken. Ook virtueel middels een app kan men de tour volgen.

Bij de opgravingen hebben de archeologen 44 vroegmiddeleeuwse (rond 7 eeuw) gouden en zilveren munten gevonden. Deze munten zijn te koppelen aan een archeologisch spoor in Utrecht, deze munten vertellen veel over de geschiedenis van die omgeving.  Ook een Romeinse weg was er al eerder gevonden.

Vanaf 3 juni 2014 is de Domunder voor het publiek toegankelijk.

Meer informatie vindt u op www.domunder.nl.

 

 

 

Tags:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter