Categorieën
Gezien in het nieuws

Vierduizend jaar oude graftombe in Egypte ontdekt

De graftombe is door Spaanse archeologen gevonden in de omgeving van Luxor in DraÁbu el-Nagra in Egypte. De graftombe bevat resten van meerdere lichamen. De ontdekking zou volgens de archeoloog Jose Galán nieuwe details over de 11e dynastie onthullen.

Volgens Mohammed Ibrahim, minister van Binnelandse zaken van Egypte zou het graf van een lid van de koninklijke familie of een ander hooggeplaatst persoon geweest kunnen zijn. Het gaat nl. om een breed graf waarin resten van meerdere mensen, gebruiksvoorwerpen en aardewerk gevonden zijn.

Het graf zelf dateert uit dezelfde periode als het graf dat vijf jaar geleden in hetzelfde gebied gevonden is ook uit de 11e dynastie. Dat graf bevatte een rode sarcofaag, een goed bewaard gebleven mummie, evenals pijlen en bogen die nu worden tentoongesteld in Luxor museum.

Toch is er nog veel onduidelijk, er werden naast deze lichamen ook aardewerk, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen gevonden uit de 17e dynastie. Het is dus goed mogelijk dat de graftombe in een later stadium is hergebruikt. Het graf kan dus later zijn gebruikt als een massagraf, gezien het hoge aantal menselijke resten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *